perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Vielä lisää pikkusälää...

...lastenhuoneeseen.
Hyllykön tekaisin pikaiseltaan ja liimasin sen kiinni etuseinään. Tykkään että kun jostain ikkunasta kurkkaa sisään, huone näyttää oikeastikin huoneelta, joten ei voi jättää yhtä seinää ihan tyhjilleen! Alakaapissa taitaa olla nukenvaatteiden säilytyspaikka...tai sitten sieltä repsottaa Pikku-Helmin essumekko...Pari hyllyä on tyhjänä koska niiden tavarat lojuvat...


...täällä!!
Rasiassa säilytetään kirjainpalikoita ja rasian paikka on hyllyllä. Kala on vetolelu, vähän hassusti jäi kuvassa hyrrän taakse.






Lattialla lötköttää vielä iso mollanukke, se kun ei mahtunut joutsenkeinuun muiden kanssa.
Leija on päässyt roikkumaan ikkunanpieleen ettei mene nirunarut sekaisin!!


Tiiättäkö mitä?? Tällä emmillä alakaa tännään kesäloma!!!! Hiphurraa!!!! :D :D

torstaina, kesäkuuta 25, 2009

Pitkänmatkan pistelyä

Edelleen jatketaan notkumista lastenhuoneessa. Mitään ihmeellistä en ole ehtinyt saada aikaan, verhot tekaisin huoneeseen (aika melliällöt, mutta olkoon!) ja tytöt saivat valita tauluja seinille, lapsiaiheisia tottakai!


Joskus vuosi sitten heinäkuussa aloin pistelemään tuota matontekelettä..yleensä mulla ei jää roikkumaan pistelyt, vaan tämä nyt oli jotenkin...pläääähhh!! 22 counttiselle pistelin yhdellä säikeellä, ohje oli simppeli (Susan McBainen kirjasta Miniature needlepoint rugs for dollhouses) vaan mikä ihme tässä olikaan etten saanut tätä tehtyä? Mene ja tiedä, nyt on valmis älkääkä edes kyselkö hapsujen perään. En tosiaankaan tee!!!

Matolla on kokoa 10,5cm x 12,5cm...aika pieneltä näyttää ison huoneen lattialla, mutta värien puolesta rimmaa verhoihin...melliällö!!

torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Joutsenkeinu

Hallahovissa olen nähnyt tällaisen joutsenkeinun ja ihastuin siihen kovasti. Pikku-Helmi tykkää kanssa ja niinpä me yksissä tuumin sellainen rakennettiin.


Pikku-Helmin rämäpäisyys saattaa kyllä aiheuttaa pikkuisen ongelmia ton keinun kanssa, pikkasen takakenoinen siitä tuli ja saattaa pyörähtää neiti selälleen...ei siis liikaa vauhtia!!
Tää emmi lähtee viettämään juhannusta Pudikselle mökille. Todennäköisesti köyhällä on paljon kavereita (sääskiä) ja siinä samalla sitä kyllä lämpiääkin kun niitä läiskii...vesisateessa mikäli ennustukset paikkansa pitävät. Mukaan pakataan ainakin villasukat ja -pusero, kolmisen litraa Offia (ei Koffia, yök!!), kuus kakaraa, anoppi ja karvanen mato (mäykky). Jipiiii!!!!
Ihanaa juhannusta kaikille :D :D

keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2009

Lastenhuoneessa jatketaan...

...kalustamista meinaan. Pesukomuutti piti tehdä, että neitokaiset saavat nassunsa puhtaiksi sekä Pikku-Helmi tarvitsee pottatuolin. Molemmissa kaapinovet aukeavat, ihme kyllä vielä maalauksenkin jälkeen :D
Pottatuoliin halusin kokeilla maalata jotain nättejä kuvioita. Koristemaalaus ei kylläkään ole vahvinta aluettani, se on jo huomattu ajat sitten. Kaukaa kun katsoo, voisi erehtyä luulemaan kukkakimpuiksi noita suturoita...



Liisa kun on jo pikkuisen isompi neiti, hänelle rakennettiin yksinkertainen pöytä jolla kököttää peili. Kaikenlaista pientä pitää pöydälle pipertää, hiusharjaa, korurasiaa yms.



Tyhjää ja asumattoman näköistä vielä on, vaan eiköhän siihenkin saada ajan oloon muutos :D



To be continued...

maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Toinenkin sänky!

Tokihan myös Liisa oman sänkynsä tarvitsee!
Sängyn runko on edelleen sitä balsaa ja sorvauksia, malli vähän apinoi Pikku-Helmin sänkyä, mutta päädyt ovat korkeammat. Lisa halusi ehdottomasti katoksen tapaisen sänkyynsä!!


Katokseen kangaspala ei nyt ollut oikein riittävän leveä, mutta kun tätä ruutua kerran toivottiin niin pakkohan se oli...leveämmästä vaan olisi saanut tehtyä kauniimmat rypytykset...


Voihan se olla että saan vielä Liisan pään käännettyä ja vaihdettua kankaan toiseen. Herttaisen kuoren alla, aika päättäväinen tämä neiti kyllä on, jos jotakin päähänsä saa, se pitää!!


perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Verhoja..

Odottelen tässä materiaalisatsia rakenteluihin (siis balsaläjää) joten jotain aikani kuluksi piti pipertää. Siviän Salongista puuttuivat verhot, joten siinäpä sitä piperrettävää olikin nenän edessä!

Verhoista tein tahallani ylipitkät jotta voisin kokeilla vähän tollasta ööö...kauniisti laskeutuvaa vaikutelmaa lattialle. No siitä kauniista voidaan olla montaa mieltä, mutta lattialle asti yltävät :D

Tapetit ovat niin kirjavat että siksi vaan yksiväriset verhot. Kellertävämpi väri olisi ollut parempi vaan eipä tietenkään mulla ollut muuta kellertävää kuin jotain pikkukukkasysteemiä, joka sattui silmäänaika pahasti..siispä valkoiset vaan.


Semmoista. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille :)

keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Kerro kerro kuvastin...

...ken on maassa kaunehin??
Höh, no tarviiko tuota edes kysyä, minä tietty :D :D
Eikä näköjään itseluottamustakaan ainakaan puutu...


Joopa joo, vitsit sikseen. Pääosassa tällä kertaa kuitenkin on Nannen pää (!) ja uusi komee peili kera kynttilöiden. Palikoista kehykset, peili on eurominisin leikattavaa versiota, nirunarua koristeeksi ja helmihatuista kynttilänpidikkeet. Bambutikkua kynttilöiksi ja rutkasti kultamaalia..Idea löytyi Jane Harropin kirjasta "Finishing touches".
Pää on posliinia ja tukkaa...ah hah haa. Nannen kannattaa olla hyppimäti soffalla ettei leimahda letti... Pitäisköhän jo aloittaa loma, kun jutut alkaa taas olla sitä luokkaa että hohhoijaa?

Peitto päälle ja nukkumaan!

Teinpäs sitten samaan syssyyn pikkusänkyyn ne petivaatteet. Mitäpä näistä turhaa jorisemaan, tässä ovat ja ei muuta kuin öitä öitä, näe unissas ökötöitä :) (luit oikein, kuopuksen sanonta ;D)


Samalla näytän tässä vilauksen pariskunnasta, joka saapui eilen illalla. He eivät ole Kartanon väkeä, vaan tulevat seikkailemaan sitten myöhemmin. Eivätkö he olekin kauniita?
Tarun tekemät kauniit nuket saavat sydämeni aina aivan syrjälleen :)
Maailman ihanin Lotte toimi jälleen mun silminä siellä Lahdessa ja laittoi sitten Itellan kyytiin nää kaks. Yllätyksekseni paketista löytyi myös taidokkaasti tehdyt miesten kengät!! Vaatteita poloiset joutuvat tovin odottelemaan, mutta ompahan ainakin kengät :D :D


tiistaina, kesäkuuta 09, 2009

Pikku-Helmille sänky!

Siviän Salonki se jatkaa tökkimistään joten ajattelin et siinähän töki, luukku kiinni ja kokka kohti uusia koettelemuksia..eli siirryttiin kerrosta ylemmäksi tulevaan lastenhuoneeseen :D
Huone on Liisan ja Pikku-Helmin yhteinen ja koska Helmi nukahti salin pöydän alle, on mitä pikimmin saatava neidille sänky. Pikkuläjä balsaa ja sorvauksia, siitä se lähtee!



Sänkyyn mallia kattelin Väinölän Marian tekemistä ja Helmi tahtoi sängystään ehdottomasti punaisen. Sain kuitenkin luvan yrittää tehdä sängystä vähän vanhan oloisen, onhan sängyssä nukkunut moni muu ennen Pikku-Helmiä..

Patjan tekaisin vielä (Schifkan loistavalla ohjeella) ja loput petivaatteet seurannee pian perässä. Helmin oli ihan pakko kokeilla miten sujuu pomppiminen...


Oletteko muuten milloin viimeksi pomppineet sängyssä?

Se on ihan sairaan hauskaa!!!! :D mä pompin viimeksi kuopuksen kanssa eilen...höh, sitten tuli armastus meitä komentamaan...MUTTA ME POMPITTIIN SILTI :D :D :D

lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

PikkuRouwat lykättiin lomalle!!

Niin siinä sitten kävi, että PikkuRouwat järkkäsivät itsensä kesälomalle. Viimeiseen kerhotapaamiseen mukaan pääsivät Jaana, Liimis, Tuulia, Nanna ja mä.
Aikataulu oli tiukahko, olimme sopineet edellisellä kerralla että kahvila tehdään vielä yhteiseen nukkikseen valmiiksi ennen kesätaukoa. Tyhjästä huoneesta aloitimme ja tältä näytti kotiinlähtiessä:

Pieni punaruutuinen kahvilamme on aika söpö! :D

Asiakkaiden iloksi on laitettu myös lepotuoli, siinä on hyvä huolia heilutella ja siemaista välilä vaikkapa vihreää teetä!

Kaikenlaista paakkelssia on tarjolla orsileivästä lähtien, kaikille löytyy kaikkea!!
Otin vielä paremman kuvan lelukauppa Lelurepusta, kaupantäti Inkerikin siellä jo odottelee asiakkaitaan...


Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä Tuulian kesäboksi!




PikkuRouwat hiljenee hetkeksi...

perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

Uusi sohvakalusto (taas)

Siviä saatiin viimeinkin lepyteltyä hiljaiseksi (tungettiin vähän pullaa kurkkuun, niin hiljeneehän se..) ja ihanan aurinkoisen päivän kunniaksi katettiin kahvit salonkiin. Grammarikin oli hiljaa..


Siviän ranskalaiset mööpelit kiikutettiin pois, olivat kovin epäkäytännöllisiä ja liian hienostelevia tavallisen tallaajan salonkiin...Tilalle hommattiin kunnon ronski sohva ja nojatuoli ja pienelle sohvapöydälle saatiin katettua kunnon kaffet kera piskettien.




Tämä "Siviän salonki" tökkii koko ajan tosi pahasti. Mikä ihme tässä huoneessa on vikana etten saa mitään otetta? Tämä huone ei puhu mulle mitään...idea on hukassa!!!
Hei, mutta huomenna te onnelliset saatte Lahden markkinoilla luuhata, minä luuhaan PikkuRouwissa :D