torstaina, kesäkuuta 03, 2010

Pöljä vaiko vielä pöljempi?

Varoitus!! Tämä juttu on piiiiitkä.....

Minäpä se olen laittanut elämäni ekaa kertaa kasvimaan. Ihan sitä perinteistä porkkanaa ja salaattia ja joitain muitakin rehuja siellä kasvaa (toivottavasti). Olipahan sitten hyvä syy tekaista ihana Tilda-pelätin..Ja tässä hän on!! Juuri valmistunut!!

No, mullahan alkoi sitte raksuttamaan jonkinlainen hölmö tarina tän hontelokoipisen ympärille...Tässä vielä mietitään et mikä maa, mikä valuutta...Lehmä tuumasi et "mene siitä muuuuuuualle, ettei maito happane". Pelätin siis lähti maailmalle.Tässä vaiheessa meitä molempia (Pelätintä ja mua) nauratti kovasti, et mikäköhän stoori tästä vielä syntyykään...Ulko-ovella ollaan menossa...Bongattiin omppupuu!! Ja sehän vielä kukkiikin!! Mahtavaa!!...Tässä vaiheessa selkäni takaa kuului et "mitä se tyttö (niin, mähän olen melkein 40v....tyttö...) täällä kuuhkasee? Mikä sulla siinä on?" Naapurin leskirouva tepsutteli pihalle...
" No, mää tein tämmösen pelättimen, et jos laittais vaikka koristeeksi..."
"Miksi nää siitä kuvia otat? Ekkai nää meinaa siihen puunoksalle sitä jättää?"
"No en, ku tämmöstä vaan...kunhan kuvaan ja ku mulla on se blogi siellä internetissä, niin sinne sitten..."
"Mikä se semmonen loki on? Näkkeekö kaikki sen sitte? Niinku sukulaisetki?"
"Semmoset näkee jotka osaa mennä kattomaan. "
"Jaa..."


Täti kävelee perässä ja suu käy koko ajan...pysähdyin tähän ruukulle ja ajattelin että tuostahan tulis varmaan kiva kuva..
"Voi että teilläki on tuota voikukkaa!! Kannattas ihan lusikalla kaivaa ne juurineen nii ei pääsis leviämään tuolla lailla."
Niin...meillähän pihamaa on vain liki 4000 neliötä...että siitä vaan kaivamaan voikukkia...lusikalla."No herraisä, hehhehheh, ekkainää tuohon pyykkitelineelle sitä jätä!!"
"En, ku tämä olis liittyny siihen semmoseen tarinaan, jonka aioin kirjottaa sinne blogiin. Tämä pelätin olis niinku luullu että tämä on sen paikka, kun eihän se voi tietää misä sen paikka on, ku on justiin syntyny.."
Täti katsoo mua niinkuin jotakin...niin.


"Eipä oo kovin iso sulla tuo kasvimaa. Ethän sää saa siitä koko sakile etes porkkanaa talaveksi."
"Eipä ollu tarkotuskaan, kunhan nyt sitte muutaman saisivat tuoreeltaan penkistä nyhtää.."


"Mistä nä hoksit tommosen pelättimen tehä, ku tuohan on niin pieniki ettei siitä taija hyötyä olla..pitäs olla isompi... Jaa, mutta tuolapa näkkyyki Maikki, pittää käyä sille kertomasa että nää oot täälä taas höpöttäny. Kyllä me ollaan naurettu monta kertaa ku aikunen ihiminen leikkii niillä nukkekotteillaki ja nytten tuommosia laittaa pihalle, hehheheh. "
"No ompa mukava että teitä naurattaa... Vaikka onhan niitä vaikka minkälaisia puutarhatonttujaki ihimisillä...ei kai ne oo yhtään sen pöllömpiä ku nämäkään?"
"Nii, emminä millään pahalla, ku mehän nyt kaikki tiijetään ku sää oot tuommonen höpsö! hehhehheh"
Niin. Mut on siis virallisesti julistettu suvun höperöksi. MUAHAHAHAAA!!!!!! :D :D :D

11 kommenttia:

Aino kirjoitti...

:D :D

Kanna arvonimesi ylpeänä - höpsöys on mahtava ominaisuus! Kyllä ne takuulla muakin katsoo pitkään, kun konttaan pihalla kuvaamassa minijuttujani, mutta täällä pääkaupunkiseudulla pyöritellään silmiä vaan ihan hiljaa. :D

Peikko kirjoitti...

No mutta sehän on tosi mukavaa, että mummoilla riittää jutun juurta ja vielä hauskaa sellaista että oikein saavat nauraa! Ei iske altshaimeri ja se toinen mikä se nyt oli. Mutta varo vaan, nauru pidentää ikää, ja ne on sitten pirteinä sinun kimpussa vielä 120-vuotiainakin... Itse henk.koht. pidän kyllä huomattavasti höpsömpänä sellaista ihmistä, joka kitkee voikukkia lusikalla, mutta eihän sitä nyt voi muuta odottaa lähes 50-v. vaimonpuolelta, joka leikkii peikoilla ja kuuntelee heviä :D

Lotte kirjoitti...

Ei ison perheen äidillä voi olla tärkeämpää tekemistä kuin kaivaa voikukkia lusikalla, kyllähän sen pöljempikin tajuaa... ;D

Flor kirjoitti...

¡Que cosas tan bonitas!! ¡me gustan mucho!
Saludos

http://florff.blogspot.com/

anja kirjoitti...

Mutta saitpas hienon stoorin aikaiseksi siitä naapurin hauskasta tädistä. Käys ny kertoon sille, että son päässy sinne lokkiin itekki nyt, ja voi käydä lukemassa tarinan jos löytää sen sieltä netistä :D

Tuulia kirjoitti...

Ihanat kukkahaalarit tällä sun pelättimellä!

Liimis kirjoitti...

Ja kun oot kaivanu kaikki voikukat omalta pihalta, tervetuloa tänne jatkamaan. Pelätti on söpö. En kommentoi kasvimaa-aihetta.

Lissu kirjoitti...

:)Täällä toinen höpsö ilmoittautuu :)

Mare kirjoitti...

Kävin vierailulla ja ihastuin ikihyviksi pelättiin. Olen aina haaveillut sellaisen tekemisestä. Josko tänä kesänä...
Kiitos mukavasta surffailuhetkestä!

Seija kirjoitti...

Jatka samaan malliin!
t. gummitustäti

Epe kirjoitti...

Heh, taisin tunnistaa tuon naapurin tätin! ;) Kaikkia ihania juttuja oot kyllä ompassu ja tuolla ylempänä nikkaroinutkin! :) See you!