lauantaina, elokuuta 16, 2008

Tiilitehdas pystyyn!

Tässäpä vähän kuvasarjaa viimeaikaisista touhuistani :)


Ensin on (mieluiten tyhjä ;) ) kananmunakenno, jonka lapset innosta hihkuen repivät kokomuruiksi kulhoon. Äippä lisää vettä ja sauvasekottimella muusaa kennon että veden soosiksi. Soosi taputellaan lätyksi uunipellille leivinpaperin päälle ja jätetään kuivumaan.

No, kärsivällinen ihminen jättää. Minä kun taas en ole liialla kärsivällisyydellä palkittu, mä työnsin uunipellin sooseineen uuniin. Lämpöä oli ensalkuun noin 100 astetta...ja kun ei tuntunut tapahtuvan mitään niin hurautin uunin 250!!! En nyt kyllä muista aikaa, muttei siinä kauaa mennyt kun lätty oli kuiva.


Kun lätty on kuivunut, maalataan se. Itse käytin pohjalle jotain ruskeaa kalustemaalia, päälle tuputin kahta eri sävyistä ruskeaa akryylimaalia ja vielä huiskin haiskin mustaa. Sitten kun itse kyllästytään piirtämään sabluunalla tiiliä lätyn maalaamattomalle puolelle, lahjotaan mies (kauheesti kehutaan ja sanotaan että rrrrrrakastetaan oikein kovasti, yleensä tehoaa) piirtelemään loppuun.
Tässä vielä kuvaa maalatustakin puolesta...


Kun kaikki lätyt on piirretty täyteen hienoja tiiliä, leikataan ne irti. Mattoveitsellä ei hyvä, syrttää ikävästi joten siis saksimaan saksilla. Kehoitan teippaamaan sormet laastarilla ENNEN kuin aloitat leikkaamisen. Minä en muistanna. Auts.
Ihanaa tiilisilppua on sitten paljon!!!


Sitten vaan muuraamaan. Puuliimalla muurasin minä. Tuli hyvä, eikö?


Sitten vaan pitäis keksiä, millä saumais nuo...ja miten sais vakuutettua naapurin rouvan siitä etten ole ihan (älyttömästi ainakaan) latvasta löyhä. Rouva sattui käymään just silloin kun paistelin uunissa kananmunakennoja :D :D
Katteli aika pitkään...

Muoksista.
Alkuperäisesti idea tiilien teosta tällä tavalla ei ole minun, vaan idean olen löytänyt täältä!
Kiitos hyvästä ideasta :)

6 kommenttia:

anja kirjoitti...

Toi on kyllä tuskan ja vaivan arvoinen. Niin, miten ja millä saumata pilaamatta jo valmiiksi maalattuja tiiliä..?? Ehkä joku MIES keksii :D

Linnea kirjoitti...

On se komia!

Taiju kirjoitti...

Onpas hieno tiiliseinä! Ja kiva kun saa naapurinrouvakin puheenaihetta ;)

Chrisse kirjoitti...

No on kyllä hyvän näköistä tiiliseinää! Käsinhän ne on oikeesti ennen vanhaan tehtykin.

Nasu kirjoitti...

Onpa upea tiiliseinä! Tosiaan vaivan arvoinen. Nyt harmittaa, kun oma viktoriaaninen on päällystetty valmiilla tiilipaperilla. Paperi on tosin ostettu Lontoosta eikä ollut silloin opiskelijan kukkarolle kovin edullinen (v. 1999).

Jostain olen lukenut, että ensin pitää lakata tiilet mattalakalla ja sitten voi saumata esim. pikasiloitteella tms. ja ylimäärän voi pyyhkiä kostealla pois. En oo kokeillut tosin, että saako tiiliseinä ihan puhtaaksi "laastista".

Nasu kirjoitti...

Nukkekotiwikistä löytyi tällainen ohje:

http://www.miniland.ca/BRICK2.html

Jos linkki ei toimi, niin löytyy ohjelinkeistä muilla kielillä ja Tiiliseinä kananmunakennosta